Показати повідомлення окремо

Перевищений рівень вмісту нітратів у капусті із Закарпаття

30.07.2009, 08:58   Залишайте свої коментарі, реєстрація необов'язкова

Майже десять тисяч тонн овочів і фруктів не були допущені на ринки Івано-Франківщини через перевищений рівень вмісту нітратів.

Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Прикарпаття за перше півріччя цього року провели 33 655 досліджень зразків овочів та фруктів, зокрема 14 447 досліджень на вміст нітратів. Не допущено у реалізацію 15 659 т неякісних овочів та фруктів, зокрема з причини перевищеного максимально допустимого рівня нітратів - 9689 т (118 випадків). Перевищений вміст нітратів в овочевій продукції виявлено державною лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи на ринку Івано-Франківська в 72 випадках (8,194 т) - це в основному рання капуста із Закарпаття, в Долині - у 30 випадках (0,783 т), у Коломиї - у 12 випадках (0,532 т), в Снятині - у 4 випадках (0,180 т).