Перегляд повної версії : Славетне місто Ужгород!
Ужгород ,названий на честь річки, кожного року приймае на себе величезні потоки відпочиваючих, що їдуть як за кордон так і досамого міста! Як ви відноситесь до політики що провадиться у місті? чи влаштовуе інфроструктура міста? Як би ви його покращили?
До речі, мало хто знає, що відома співачка Елка, яку більшість вважають російською, насправді народилася в саме в Ужгороді.
Про походження її псевдоніму є багато різних думок, як про її "колючий" характер наприклад. Але чомусь хочеться думати, що і розкішна природа Закарпаття, з її смереками також відіграла свою роль.
Дівчина, яка починала співати ще у шкільному хорі та навчалася вокалу у себе на батьківщині, тепер гідно представляє свій багатий на таланти край. І демонструє світу такі притаманні закарпатцям риси, як талановитість та цілоспрямованість.
Інфраструктура - де як:) Як бувша студентка УжНУ можу авторитетно заявити: доїхати із нового району можливо лише на правах шпроти у консервній банці, або треба бути на зупинці із запасом часу півтори години :) самі дороги просто жах! У тому ж новому районі, ну це мабуть у всіх пост радянських містах, а от траса між міського сполучення так нічого, навіть кажуть порівняно із середнім станом по Україні майже Європейські. Родичі їхали через перевал хвалили.
polyglot
29.03.2009, 16:14
Уж простите что я буду по русски писать, хотя сама я украинка, и долгое время жила с бабушкой на Украине, в городе Мукачево, но знаете, советские времена, а я дочка военного папы, в общем ходила в русскоязычную школу, в так как жила у бабушки тоже не постоянно, то и украинский как та собака, понимаю, а говорить не могу. Так вот, мне Ужгород очень нравится, это очень древнее местонасиление, считается что на территории Ужгорода первый человек появился очень давно, где-то во времена раннего палеолита, а это немного немало около 100 тыс. лет до н. э. Сама природа очень красивая. очень много исторических мест, Я любили туда на экскурсию ездить.
Джинджер
29.03.2009, 18:19
З Ужгородом у мене пов'язана цікава історія з дитинства. Батько повіз мене на вихідні в Закарпаття, ми були на о. Синевір, трохи походили по горах, обідали в колибі, пили мінеральну воду з джерела, бачили корів з величезними дзвониками на шиях - взагалі для мене, як для дитини, вражень було багато. Назад до Львова мали повертатися потягом. Сіли не у в той вагон, і до свого йшли вже коли поїзд рушив. У купе, де мали бути наші місця, сиділа якась компанія, причому було видно, що люди давненько їдуть. Батько почав виясняти в чому справа, виявилося, що ми сіли не в той потяг - не на Львів, а на Ужгород. Ото було здивування... А потяг, то не автобус, з нього не вискочиш. Ось так, ми замість того, щоб завершити свою поїздку кілька годин провели в Ужгороді. І не пошкодували, що туди приїхали. Мені дуже сподобалося Старе місто - невисокі старі будинки, багато зелені, річка. Здавалося, що я у казці. От так, дякуючи випадку, я й познайомилася з Ужгородом)
polyglot
05.04.2009, 14:28
Да, интересная истоия. Но наверное как следует вы город Ужгород мало посмотрели. а мне вот хотелось спросить у форумчан: кто-нибудь ходил в Крестовоздвиженский кафедральный собор (1646 г.), который на ул. Капитулярная, 9. Видели там росписи закарпатских художников? Какие у кого впечатления?
Джинджер
05.04.2009, 14:32
Та звичайно побачили небагато. Але наступного разу, коли буде вже спланована поїздка, надіюся вже нормально розглядатися на всі боки, не спішучи)
cat_Maria
08.04.2009, 19:47
Мы с друзьями хотим этой весной отдохнуть в вашем горде. Подскажите, пожалуйста, какие именно места лучше посетить в первую очередь. Заранее спасибо.
polyglot
12.04.2009, 15:35
Все! Ну это понятно, но мне понравилось Ужгородский замок-крепость (X-XVI вв.), ул. Капитулярная, 33., Музей народной архитектуры и быта, ул. Капитулярная, 33а., они рядом, Закарпатский музей народной архитектуры и быта, Здание Лесничества (XVII в.), ул. И.Дьендеши, 8, Горянская ротонда (XII в.), с. Горяны (пригород Ужгорода) замечательный храм, Малая Львовская (Закарпатская, Ужгородская детская). Вот:)
Раджу поспішити! У нас почали квітнути сакури:) И погодка супер! Більше 20 градусів, у кого зараз холодно – до нас грітися :smile22:
lissa5554
18.04.2009, 13:31
Я цієї зими з екскурсією відвідала Ужгород. Найбільше запам"яталась і вразила Ужгородська фортеця, хоч жалко, що в середині замку майже нічого не збереглося з тих давніх часів.
Мы с семьей хотели бы поехать в Ужгород и посмотреть и отдохнуть.
Подскажите, где лучше остановиться и куда в первую очередь сходить на экскурсии? Сами мы из Беларуси.
Извините, но пишу по русски. 10 лет назад, после окончания института меня распределили в Ужгород на роботу. Я там жила всего 2 года.Но я всегда вспоминаю этот город, и горжусь, что я там работала. Очень понравился, это ничего не сказать. Очень чистый, уютный, красивый, люди отзывчивые и культурные.
lyalkina85
03.08.2009, 17:28
так звістно город дуже чистий!
lyalkina85
03.08.2009, 17:28
та люди тута дуже привітні!!!
Я в Ужгороді була досить давно,лише проїздом,хотіла поцікавитися,чи змінився з того часу залізничний вокзал,бо тоді він мав вигляд занедбаної сільскої станціі?А ще недалеко від вокзалу був файний мексиканський ресторанчик.Що тепер на його місці?
Про файний мексиканський ресторанчик не скажу, бо не памятаю такого, а вокзал таки змінився - в 2003/2004 як то кажуть "під гроші виборчої компанії" зробили повну реконструкцію основної будівлі, і по вигляду, сервісу та зручності думаю вокзал в м.Ужгороді мав би входити до чільної десятки вокзалів нашої країни.
Доброго дня Усім! Ваше місто просто чудове і, наскільки мені відомо, його візитною карткою є сакури. Хочу найближчим часом завітати до Вас, щоб подивитись на квітучі сакури. Підкажіть, будь-ласка, коли саме вони цвітуть і як довго, хоча б приблизно. Дякую
Іван (Миколаїв)
Орієнтуйтесь на другу половину квітня .... точніше, як почнуть цвісти - повідомлю (але будете мати днів 10).
Гість, 24 квітня в Ужгороді буде проводитись черговий фестиваль "Сакура - Фест - 2010" - потрапивши на цей фестиваль, Ви не лише побачите як цвітуть сакури, але можливо й зможете прийняти участь в їх посадці і в ще багато чому цікавому!
Ласкаво просимо!
МВС,дуже дякую Вам за відповідь, так вже і запланували подорож на 23-24 квітня. Впевнений вона буде незабутньою :)
Іван (Миколаїв)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.