PDA

Перегляд повної версії : Славетне місто Ужгород!

Law_ki
12.03.2009, 19:20
Ужгород ,названий на честь річки, кожного року приймае на себе величезні потоки відпочиваючих, що їдуть як за кордон так і досамого міста! Як ви відноситесь до політики що провадиться у місті? чи влаштовуе інфроструктура міста? Як би ви його покращили?

Ann
13.03.2009, 15:04
До речі, мало хто знає, що відома співачка Елка, яку більшість вважають російською, насправді народилася в саме в Ужгороді.
Про походження її псевдоніму є багато різних думок, як про її "колючий" характер наприклад. Але чомусь хочеться думати, що і розкішна природа Закарпаття, з її смереками також відіграла свою роль.
Дівчина, яка починала співати ще у шкільному хорі та навчалася вокалу у себе на батьківщині, тепер гідно представляє свій багатий на таланти край. І демонструє світу такі притаманні закарпатцям риси, як талановитість та цілоспрямованість.

Naa
25.03.2009, 19:29
Інфраструктура - де як:) Як бувша студентка УжНУ можу авторитетно заявити: доїхати із нового району можливо лише на правах шпроти у консервній банці, або треба бути на зупинці із запасом часу півтори години :) самі дороги просто жах! У тому ж новому районі, ну це мабуть у всіх пост радянських містах, а от траса між міського сполучення так нічого, навіть кажуть порівняно із середнім станом по Україні майже Європейські. Родичі їхали через перевал хвалили.

polyglot
29.03.2009, 16:14
Уж простите что я буду по русски писать, хотя сама я украинка, и долгое время жила с бабушкой на Украине, в городе Мукачево, но знаете, советские времена, а я дочка военного папы, в общем ходила в русскоязычную школу, в так как жила у бабушки тоже не постоянно, то и украинский как та собака, понимаю, а говорить не могу. Так вот, мне Ужгород очень нравится, это очень древнее местонасиление, считается что на территории Ужгорода первый человек появился очень давно, где-то во времена раннего палеолита, а это немного немало около 100 тыс. лет до н. э. Сама природа очень красивая. очень много исторических мест, Я любили туда на экскурсию ездить.

Джинджер
29.03.2009, 18:19
З Ужгородом у мене пов'язана цікава історія з дитинства. Батько повіз мене на вихідні в Закарпаття, ми були на о. Синевір, трохи походили по горах, обідали в колибі, пили мінеральну воду з джерела, бачили корів з величезними дзвониками на шиях - взагалі для мене, як для дитини, вражень було багато. Назад до Львова мали повертатися потягом. Сіли не у в той вагон, і до свого йшли вже коли поїзд рушив. У купе, де мали бути наші місця, сиділа якась компанія, причому було видно, що люди давненько їдуть. Батько почав виясняти в чому справа, виявилося, що ми сіли не в той потяг - не на Львів, а на Ужгород. Ото було здивування... А потяг, то не автобус, з нього не вискочиш. Ось так, ми замість того, щоб завершити свою поїздку кілька годин провели в Ужгороді. І не пошкодували, що туди приїхали. Мені дуже сподобалося Старе місто - невисокі старі будинки, багато зелені, річка. Здавалося, що я у казці. От так, дякуючи випадку, я й познайомилася з Ужгородом)

polyglot
05.04.2009, 14:28
Да, интересная истоия. Но наверное как следует вы город Ужгород мало посмотрели. а мне вот хотелось спросить у форумчан: кто-нибудь ходил в Крестовоздвиженский кафедральный собор (1646 г.), который на ул. Капитулярная, 9. Видели там росписи закарпатских художников? Какие у кого впечатления?

Джинджер
05.04.2009, 14:32
Та звичайно побачили небагато. Але наступного разу, коли буде вже спланована поїздка, надіюся вже нормально розглядатися на всі боки, не спішучи)

cat_Maria
08.04.2009, 19:47
Мы с друзьями хотим этой весной отдохнуть в вашем горде. Подскажите, пожалуйста, какие именно места лучше посетить в первую очередь. Заранее спасибо.

polyglot
12.04.2009, 15:35
Все! Ну это понятно, но мне понравилось Ужгородский замок-крепость (X-XVI вв.), ул. Капитулярная, 33., Музей народной архитектуры и быта, ул. Капитулярная, 33а., они рядом, Закарпатский музей народной архитектуры и быта, Здание Лесничества (XVII в.), ул. И.Дьендеши, 8, Горянская ротонда (XII в.), с. Горяны (пригород Ужгорода) замечательный храм, Малая Львовская (Закарпатская, Ужгородская детская). Вот:)

Naa
14.04.2009, 13:22
Раджу поспішити! У нас почали квітнути сакури:) И погодка супер! Більше 20 градусів, у кого зараз холодно – до нас грітися :smile22:

lissa5554
18.04.2009, 13:31
Я цієї зими з екскурсією відвідала Ужгород. Найбільше запам"яталась і вразила Ужгородська фортеця, хоч жалко, що в середині замку майже нічого не збереглося з тих давніх часів.

Galena1
27.04.2009, 16:49
Мы с семьей хотели бы поехать в Ужгород и посмотреть и отдохнуть.
Подскажите, где лучше остановиться и куда в первую очередь сходить на экскурсии? Сами мы из Беларуси.

nina
12.07.2009, 11:28
Извините, но пишу по русски. 10 лет назад, после окончания института меня распределили в Ужгород на роботу. Я там жила всего 2 года.Но я всегда вспоминаю этот город, и горжусь, что я там работала. Очень понравился, это ничего не сказать. Очень чистый, уютный, красивый, люди отзывчивые и культурные.

lyalkina85
03.08.2009, 17:28
так звістно город дуже чистий!

lyalkina85
03.08.2009, 17:28
та люди тута дуже привітні!!!

Asha
12.10.2009, 23:23
Я в Ужгороді була досить давно,лише проїздом,хотіла поцікавитися,чи змінився з того часу залізничний вокзал,бо тоді він мав вигляд занедбаної сільскої станціі?А ще недалеко від вокзалу був файний мексиканський ресторанчик.Що тепер на його місці?

МВС
14.10.2009, 15:04
Про файний мексиканський ресторанчик не скажу, бо не памятаю такого, а вокзал таки змінився - в 2003/2004 як то кажуть "під гроші виборчої компанії" зробили повну реконструкцію основної будівлі, і по вигляду, сервісу та зручності думаю вокзал в м.Ужгороді мав би входити до чільної десятки вокзалів нашої країни.

Гість
06.04.2010, 12:06
Доброго дня Усім! Ваше місто просто чудове і, наскільки мені відомо, його візитною карткою є сакури. Хочу найближчим часом завітати до Вас, щоб подивитись на квітучі сакури. Підкажіть, будь-ласка, коли саме вони цвітуть і як довго, хоча б приблизно. Дякую
Іван (Миколаїв)

МВС
06.04.2010, 12:16
Орієнтуйтесь на другу половину квітня .... точніше, як почнуть цвісти - повідомлю (але будете мати днів 10).

МВС
11.04.2010, 15:16
Гість, 24 квітня в Ужгороді буде проводитись черговий фестиваль "Сакура - Фест - 2010" - потрапивши на цей фестиваль, Ви не лише побачите як цвітуть сакури, але можливо й зможете прийняти участь в їх посадці і в ще багато чому цікавому!
Ласкаво просимо!

Гість
13.04.2010, 16:30
МВС,дуже дякую Вам за відповідь, так вже і запланували подорож на 23-24 квітня. Впевнений вона буде незабутньою :)
Іван (Миколаїв)